Kamenički park ponovo popularno izletište - Do kraja godine obnova Dunavskog parka i jezera


Uređenjem jezera i zelenila, betoniranjem staza, postavljanjem
dečjih igrališta, solarne rasvete i kućica za slepe miševe, prošle godine završena je prva faza radova na obnovi Kameničkog parka.

Radovi na toj lokaciji još uvek traju, a do kraja godine biće obnovljen i Dunavski park, najavljuju iz Gradskog zelenila.

Daleko od grada i buke, a od skoro i mnogo uređeniji, Kamenički park ponovo je popularno izletište i oaza za odmor, igru i rekreaciju. Najkasnije u narednih mesec i po dana, zavisno od vremenskih uslova, biće završena i druga faza rekonstrukcije parka, kažu u Gradskom zelenilu.

“Mnoge će, pre svega one koji se bave sportom, obradovati to da će biti postavljena teretana na otvorenom, trim staza od Dečijeg sela do fudbalskog terena u parku, biće rekonstruisana i tri postojeća toaleta koja već godinama nisu u upotrebi, a uz samu trim stazu biće postavljena rasveta, takođe na solarnu energiju”, izjavio je Ivan Nožinić, portaporl “Gradskog zelenila”.

Kada je reč o Dunavskom parku, do kraja godine planira se postavljanje zalivnog sistema, izgradnja kanalizacije iz atmosferske vode, kao i obnova jezera.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO