Jedna od najdubljih kriza u istoriji FK Vojvodina: Klub prijatelja za novo rukovodstvo, zahvalnost Vučeviću


Klub prijatelja FK Vojvodine, njegovi članovi, kao i kako
navode, svi iskreni navijači i simpatizeri, izrazili su veliku zahvalnost gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na njegovoj podršci apelu za očuvanje kluba koji su uputili.

"Razumevanje gospodina Vučevića da je prevazilaženja jedne od najdubljih kriza u kojoj se našla FK Vojvodina u svojoj 105 godina dugoj istoriji je od najvećeg značaja u ovom trenutku. Loš fudbalski rezultat, loše stanje finansija, a pre svega loša perspektiva, odnosno ni malo svetla budućnost su činjenice koje zahtevaju brzu i ozbiljnu reakciju svih odgovornih", saopšteno je iz Kluba prijatelja FK Vojvodine, prenosi RTV.

Navodi se i da duboko veruju da će se u što skorijem roku pronaći rešenje za nagomilane probleme.

"Sam gospodin Miloš Vučević je istakao da je najvažnije pronaći najbolje rukovodstvo koje će omogućiti sportskom sektoru da pripremi tim za novu sezonu. Upravo ta konstatacija nas ohrabruje da će se predstojeći izazovi prevazići na najbolji mogući način, da će se FK Vojvodina vratiti na staze uspeha, da će stadion Karađorđe ponovo biti ispunjen svima nama kojima je Voša u srcu. Sigurni smo da će iskrene namere koje je naš gradonačelnik pokazao time što je pozvao sve uključene u funkcionisanje FK Vojvodine da naprave dobru atmosferu uticati na stvaranje adekvatne uprave, a da će Grad Novi Sad još više biti deo tog projekta", piše u saopštenju.

U Klubu prijatelja FK Vojvodine očekuju da će se posle obraćanja gradonačelnika urgentno organizovati Sednica skupštine FK Vojvodina, koja se "svakako i mora održati", a u skladu sa Statutom.

"Kako je sadašnja Uprava izgubila poverenje svih iskrenih navijača, simpatizera i poklonika FK Vojvodine, jedini izlaz iz nastale situacije je da odgovorni podnesu ostavke. Predstavnici Republike Srbije, AP Vojvodine i Grada Novog Sada treba da budu nosioci realizacije stvaranja nove uprave. Nova personalna rešenja moraju da zadovolje najviša očekivanja koja su u skladu sa kriterijumima i kodeksima FK Vojvodina", dodaje se u saopštenju.

"FK Vojvodina spada u red najvećih sportskih kolektiva na ovim prostorima, u svojoj bogatoj istoriji ona je doprinela širenju ugleda Grada i naše zemlje u evropskim ali i svetskim razmerama. FK Vojvodina je institucija, jedna od najzančajnijih u Novom Sadu. Postoji Dunav, Tvrđava, Matica srpska, Srpsko narodno pozorište i FK Vojvodina. Tako je bilo i tako će i biti", zaključuju u Klubu prijatelja FK Vojvodine, prenosi RTV.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO