Izmene plana: Ništa od solitera od 14 i 16 spratova na novoj novoj Detelinari - na NN dizanje spratnosti


Ništa od solitera sa dva nivoa od 14 i 16 spratova

Gradska uprava je na javni uvid stavila izmene plana koji se odnosi na gradnju na dve lokacije, jednoj na Detelinari i jednoj na Novom naselju.

Na prvoj lokaciji u Ulici braće Popović, koja obuhvata prostor između kompleksa Novosadskog sajma, benzinske pumpe poznate kao "Piramida" i Ulice Branka Bajića, a na kojoj se do pre više od godinu dana nalazio napušteni poslovni kompleks, predlaže se zidanje stambenih zgrada do pet ili šest spratova, kao i mešovitih stambeno-poslovnih zgrada do sedam spratova, gde prizemlje obavezno mora imati poslovnu namenu.

Ovaj predlog se razlikuje od onoga što je bilo navedeno pre godinu dana, kada je na ranom javnom uvidu bio plan da se gradi soliter sa dva nivoa od 14 i 16 spratova. Izgleda da su se u Gradu predomislili i smanjili spratnost. S druge strane, nije se ostalo ni pri ranijem planu da se gradi poslovno-tržni centar od 30.000 kvadrata i sedam spratova, prenosi 021.rs.

Sa idejom da se gradi niz stambenih i stambeno-poslovnih zgrada može se samo naslutiti da novosadska uprava zapravo ima ideju da prostor u Ulici braće Popović podeli na manje parcele i tako ih ponudi privatnim investitorima.

Na drugoj lokaciji u Ulici Milana Ješića Ibre, između parka u izgradnji i pumpe na Bulevaru vojovode Stepe, predlaže se kao i pre godinu dana dizanje spratnosti, i to za još više nego pre. Naime, kada su odlučili da se izmeni raniji plan, urbanisti su predložili da se na toj lokaciji umesto četvorospratnica sa potkrovljem, izgrade šestospratnice. U najnovijem planu predloženo je da na istom mestu budu šestospratnice sa potkrovljem ili čak sedmim uvučenim spratom, odnosno da budu zgrade sa osam etaža.

Grad je ovu lokaciju na Novom naselju prvobitno hteo da proda kao mesto za gradnju četvorospratnica, ali je obustavio prodaju, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo