Izbor za najlepšu baštu Novog Sada - zajedno u akciju sređivanja grada


Da i Novi Sad postane poput evropskih metropola

Izbor za najlepšu baštu Novog Sada, u organizaciji lista Dnevnik, Novosadske televizije i Color Media Communications, pokrenut je u aprilu i trajaće do sredine juna, kada će biti proglašeni pobednici u dve kategrorije: najlepša bašta i najlepši balkon.

Zainteresovani se mogu prijaviti na Fejsbuk stranici „Naj­lepša ba­št­a Nov­og­ Sa­da­, kao i putem mejla: najlepsabasta@gmail.com.

Novosađani koji žele da učestvuju u izboru treba da pošalju fotografije uređenih bašta ili balkona, kao i kontakt, da bi im se organizatori akcije mogli javiti.

Ovaj izbor je važan za naš grad, naročito u ovoj godini, kao i u godini kulture, kada Novi Sad treba da pokaže svoje pravo šareno i lepo, zeleno lice, i podseti na epitet koji je nekad imao.

Naša ideja je da zajedno krenemo u akciju sređivanja grada, da Novosađani koji to već rade budu primećeni, na neki način pohvaljeni i nagrađeni, a da se oni koji se do sad nisu toliko time bavili, u to uključe, rekao je predsednik Kolor pres grupe Robert Čoban.

Voleli bismo, dodao je, da ta akcija postane tradicionalna, a kroz duži niz godina će dati rezultate i Novi Sad će biti uređeniji.

Direktorka Novosadske televizije Emilija Marić navela je da bi bilo lepo da i Novi Sad postane poput evropskih metropola, „u kojima uživate međ` uređenim vrtovima i terasama”, te da očekuje da i vojvođanska prestonica postane takva.

U žiriju za izbor najlepše bašte Novog Sada biće stručnjaci iz oblasti hortikulture, javne ličnosti, kao i ljudi koji imaju ideje, smisao za lepo i medijski uticaj. Među njima je i Olivera Balašević, koja je predložila da sve kandidovane terase i bašte proglase najlepšim, a samo jednu „naj-najlepšijom”.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO