GSP na jesen uvodi liniju do Čortanovaca


Prvi autobusi do Čortanovaca očekuju se na jesen

JGSP "Novi Sad" pokrenuo je proces registracije linije između Novog Sada i Čortanovaca, čime bi višemesečni problemi stanovnika ovog mesta, koji su nastali obustavljanjem železničkog saobraćaja, trebalo da budu rešeni, saznaje 021.rs.

Obustavljanje železničkog saobraćaja između Novog Sada i Beograda izazvalo je nezadovoljstvo građana. Taman kad je železnički saobraćaj na ovoj relaciji "živnuo", što zbog relativno brzog putovanja između dva grada, što zbog jeftinijih karata, odlučeno je da se prevoz obustavi. Razlozi - radovi na pruzi kod Stare Pazove i izgradnja vijadukta i tunela kod Čortanovaca.

Nakon toga, žitelji na tromeđi Sremskih Karlovaca, Inđije i Iriga ostali su odsečeni od najvećeg vojvođanskog grada. Odmah su se požalili meštani Čortanovaca i Banstola da je dolazak do Novog Sada, osim ako nemaju automobil, praktično nemoguć. Zbog toga su veoma brzo i uputili peticiju GSP-u u kojoj traže liniju do Banstola, a iz vrha pokrajinske vlasti stigla je i "naredba" da to pitanje moraju da reše Novi Sad i Inđija.

Sledi postupak registracije, pa se, u skladu sa rokovima, prvi autobusi do Čortanovaca očekuju na jesen, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo