Građani protestovali protiv seče drveća - u bloku Maksima Gorkog i Radničke


Urbanisti predvideli da se poseče 15 stabala
platana, lipe i drugih stabala

Nekoliko stotina stanovnika bloka Maksima Gorkog i Radničke ulice protestovalo je zbog plana da se jedna od retkih zelenih površina u tom delu grada uništi zbog gradnje podzemne garaže za potrebe buduće zgrade suda.

U dvorištu između zgrada u Radničkoj 13-19 i Maksima Gorkog 8-12, koje gleda ka Stražilovskoj, gde će se i graditi nova zgrada Apelacionog suda i drugih pravosudnih organa, okupili su se i građani iz okolnih ulica, kao i drugi Novosađani, prenosi 021.rs.

Građani su podsetili da su nedavno prilikom javnog uvida u regulacioni plan bloka pravosudnih organa sasvim slučajno videli da su urbanisti predvideli da se poseče 15 stabala platana, lipe i drugih stabala kako bi se pod tom zelenom površinom napravio deo garaže za potrebe suda i da su podneli zvanične primedbe na plan. Oni su ispričali i da su imali malo vremena da deluju, jer je uvid bio tokom nedavnih praznika i više je bilo neradnih nego radnih dana.

Stanari su podsetili i da su generacije odrasle u tom parku i da je trebalo od 30 do 50 godina da drveće izraste. Kako su rekli, imaju sreće da budu redak stambeni blok u okolini kojem je ostala uređena javna površina sa dečijim igralištem.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija