Gotov kružni tok u Sremskoj Kamenici: Nova ulaganja - Bocke, Popovica, Paragovo...


Reč je o investiciji vrednoj 90,5 miliona dinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je kružni tok u Sremskoj Kamenici čija je izgradnja nedavno završena. Reč je o investiciji vrednoj 90,5 miliona dinara koju su zajednički finansirali Grad i Pokrajina.

Na nekada neuređenoj četvorokrakoj raskrsnici ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova, nije bio omogućen zadovolјavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Investicija je podrazumevala i izgradnju novog javnog osvetlјenja, uz putarske radove, a tokom njene realizacije, saobraćaj nijednog momenta nije bio u prekidu, odnosno vozilima je sve vreme bio omogućen prilaz Institutu. Sada je, nakon dva meseca, izgrađena moderna saobraćajnica sa pešačkim i biciklističkim stazama.

- Završeni su radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Sremskoj Kamenici koja se nalazi na samom ulasku u mesto i na jednoj od najopterećenijih saobraćajnica, koja vodi ka Institutima. U saradnji sa Mesnom zajednicom, zajedno smo radili na ovom projektu sa Pokrajinskom vladom.

Ovi radovi su završeni nešto pre ugovorenog roka, a nastavlјamo ulaganje u putnu infrastrukturu, tako da ćemo raditi i saobraćajnicu, pešačku stazu i rekonstrukciju jednog od parkinga na Institutima, kako bi se pacijentima i zaposlenima olakšalo parkiranje - rekao je Miloš Vučević.

Nakon obilaska kružnog toka, gradonačelnik je posetio i spomen–zbirku „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Kamenici, odnosno Zmajev muzej koji je nedavno renoviran i u sastavu je Muzeja grada Novog Sada. Kao vrlo prometan i korišćen prostor, Muzej je vremenom  pretrpeo različita oštećenja, te je za potrebe renoviranja urađen projekat Sanacije i adaptacije prema kojem su obnovlјeni fasada, stolarija, unutrašnje prostorije i sanirana je ograda oko parcele.

- Zmajev muzej je jedan od najlepših delova kulturne ponude Novog Sada. Grad je izdvojio oko 6 700.000 dinara za rekonstrukciju, a sve uz stručnu pomoć Zavoda za zaštitu spomenika kulture. U pitanju je najkompletnija rekonstrukcija ove spomen-zbirke do sad, mesta gde je boravio i živeo Jovan Jovanović Zmaj, koji je obeležio ne samo našu istoriju i književnost, i po kome je Novi Sad poznat i priznat. Mislim da će, ne samo kamenička deca, već i ona iz svih delova grada, pa i ekskurzije sa đacima iz drugih gradova, uživati u onome što nudi Muzej - izjavio je gradonačelnik Vučević.

Gradonačelnik je najavio dalјa ulaganja, prvenstveno u naselјe Bocke, gde će na jesen početi izgradnja pet kilometara vodovodne i kanalizacione mreže.

- Projekti su završeni i uspeli smo da rešimo sve probleme koji su bili veoma kompleksni. Grad će obezbediti novac u rebalansu za početak radova, a deo sredstava ćemo dobiti i iz Pokrajine. Nećemo na tome stati. U saradnji sa predsednikom Mesne zajednice krenućemo u projektovanje kanalizacione mreže za Popovicu i Paragovo, tako da nastavlјamo da širimo komunalnu infrastrukturu u sve delove grada – rekao je Miloš Vučević.
ime-nik.com NOVI SAD SRBIJA AP VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI INTERNET EVROPA EDUKACIJA HRANA OBRAZOVANJE BEOGRAD ISPORUKA CENTAR OBUĆA RESTORAN ŠKOLA DETELINARA STRANI JEZIK IGRAČKE ODEĆA SALON LEPOTE KUHINJA MAJICE NAOČARE BULEVAR ODMOR KOZMETIKA KOZMETIČKI SALON OBUKA TEPIH RESTORAN FORUM FRIZER KUĆNI LJUBIMCI NAMEŠTAJ NEKRETNINE RUČAK TREPAVICE TURIZAM SVE ZA VAŠE MALIŠANE XOXO BEAUTY SALON DIOPTRIJSKE DORUČAK FRIZERSKI SALON TELEP NOKTI SVILENE TREPAVICE XOXO AUTOMOBILI ENGLESKI KURSEVI NEMAČKI NOVO NASELJE OPTIKA PILETINA SALON NADOGRADNJA GRČKA IGRAONICA MAĐARSKI ODRŽAVANJE PREVOD VEČERA AUTO ŠKOLA GIPSARSKI RADOVI ITALIJANSKI IZDAVANJE MAČKE PONY KUTAK ADAPTACIJA EKOLOGIJA EXIT FRANCUSKI KONJI LETOVANJE MATURA PICA VOĆE I POVRĆE NS NAMEŠTAJ NAMEŠTAJ PO MERI BULEVAR EVROPE DEPILACIJA DUBINSKO PRANJE DUNAVSKA KREVET MANIKIR NOVA DETELINARA PETROVARADINSKA TVRĐAVA ŠKOLA STRANIH JEZIKA AUTO ŠKOLA FLOYD DOSTAVA ENTERIJERI FASADE GIFT SHOP KOMP KAMP KOMPJUTERSKI KAMP KUPATILO LIMAN MUZIKA OPTIKA JUFLEX OPTIKA VUKAŠINOVIĆ PIĆE PLAKAR REGISTRACIJA SHOP BOMBYX NEKRETNINE SAMOUSLUŽNA AUTO PERIONICA MEGA WASH BRZA HRANA DOMAĆA KUHINJA DUNAV EDUKATIVNE IGRAČKE FARBANJE FRIZURA GRČKI KREČENJE LEPOTA LETCI MEGA SJAJ MOLERSKI RADOVI NS STIL PERIONICA PIJACA PISANO PREVOĐENJE PREVOD DOKUMENATA SOLARIJUM SUVENIRI TEHNIČKI PREGLED CENTAR STRANIH JEZIKA ATLANTIS RESTORAN DEDINA TAJNA TOBACCO SHOP NOVI SAD ADRIAHOST ATLANTIS AUTO ŠKOLA DUNAV AUTO ŠKOLA UNA M BRZO ČITANJE CAT HOTEL CENTAR STRANIH JEZIKA DELIMO LETKE DIP POWDER DNEVNI BORAVAK DUBINSKO PRANJE NAMEŠTAJA DUBINSKO PRANJE POSLOVNIH PROSTORA DUBINSKO PRANJE VOZILA EPILACIJA FRENC G.IMI RESTORAN IGRAČKE ZA NAJMLAĐE ISHRANA KONGA MUSIC LASH LIFT MADERO TERAPIJA MATEMATIKA MINIVAL TREPAVICA MISLIŠA I IGRIŠA JEZIČKO-EDUKATIVNI CENTAR MUZIČKA OPREMA NAILS NOVOSADSKI SAJAM OPREMA ZA JAHANJE PANSION PK PLAFON PONY SHOP PRODAVNICA AUTO DELOVA SRPSKI ZA STRANCE SUKNJE UNA M VACUSLIM 48 VAUČERI ČASOVI

POPULARNO