Futog dobija malu privrednu zonu i stočnu pijacu


Neuređen prostor u Futogu u pojasu između Ulice Sonje
Marinković, na zapadu i oglednih polja Poljoprivredne škole na istoku, Ulice Moše Pijade, na jugu i novoplanirane ulice uz meliorativni kanal na severu, po novom planu detaljne regulacije namenjen je za malu privrednu zonu.

Osim Ulice Sonje Marinković, sve ostale površine obuhvaćene planom čine neizgrađene i neuređene površine i nekategorisani putevi koji trenutno služe za pristup poljoprivrednim površinama. Pojedine parcele i njihovi delovi trenutno se koriste kao obradive poljoprivredne površine, dok je ostatak prostora neuređena zelena površina. 

Zona je planirana kao višenamenski prostor: za industrijske pogone, građevinarstvo, proizvodno zanatstvo i skladišne kapacitete. Očekuje se da će se u radnoj zoni i na ostalim prostorima u Futogu, namenjenim za privredu razvijati uglavnom manji pogoni.

S obzirom na to da je u Futogu i okolini značajno zastupljena poljoprivreda, planira se i pijaca za prodaju stoke i voća i povrća na veliko i malo. Na pijaci je planiran prodajni prostor za sitnu i krupnu stoku, kao i upravna zgrada, objekti za smeštaj životinja, vaga, utovarna rampa, pojilišta za stoku i drugi propratni objekti. Kao prateći sadržaj pijace predviđen je i parking prostor za putnička i teretna vozila, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Lukas Hartmann, Pexels

POPULARNO