Voša sada želi u Evropu: -7, reprogram dugova, borba za licencu...


Novi Sad i Srbija gas zajednički rade da se obezbede svi uslovi

Račun Fudbalskog kluba Vojvodina odblokiran je posle gotovo dva meseca, ali klub se sada bori za dobijanje evrolicence.

Posle plasmana u plej-of, za navijače Vojvodine stiže još jedna pozitivna vest.

Kako se može videti na sajtu Narodne banke Srbije, račun novosadskog kluba bio je u blokadi 56 dana, od 8. februara do 5. aprila. U pojedinim trenucima, iznos blokade je prevazilazio 110 miliona dinara.

Prema nezvaničnim informacijama, "uzrok" novonastalih problema bio je nekadašnji predsednik kluba Dragoslav Vuković. Klub je uspeo da napravi dogovor i da deo novca isplati poveriocima, dok je za jedan deo dugovanja napravljen reprogram, prenosi 021.rs.

Za 56 dana blokade Vojvodina je u 10 utakmica u Superligi i Kupu ostvarila pet poraza, dva remija i tri vezane pobede u poslednja tri kola. Upravo te tri pobede odvele su Vošu u plej-of, a sada ih sedam bodova razlike deli od mesta koje vodi u Evropu.

Tim koji svaku sezonu počinje sa evropskim ambicijama ponovo je podgrejao nade dela navijača, iako je i dalje dosta skeptika po pitanju plasmana "stare dame".

Ipak, Evropa je za sada na čekanju.

Kako saznaje 021.rs, još uvek se čeka licenca za igranje evropskih takmičenja zbog nadzora Uefe, a Grad Novi Sad i "Srbijagas", glavni pokrovitelji kluba, zajednički rade da se obezbede svi uslovi za dobijanje licence. Klub mora da obezbedi uslove koje traži Uefa, a tiču se isplate igrača, ispunjavanja ugovornih obaveza, servisiranja dugovanja...

izvor: 021.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

POPULARNO