Ulica na Grbavici dobila novo ruho, stiže i zelenilo


Privode se kraju finalni radovi na potpunoj rekonstrukciji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Tolstojevu ulicu u kojoj Gradska uprava za građevinsko zemlјište i investicije realizuje radove na izgradnji komunalne infrastrukture, a čiji se završetak planira u prvoj nedelјi maja.

- Privode se kraju finalni radovi na potpunoj rekonstrukciji Tolstojeve ulice, a već od danas će biti pušten saobraćaj. U pitanju je jedna od većih investicija u oblasti putne infrastrukture u gradu. Ova ulica je bila devastirana nakon prelaska iz perioda izgradnje kuća za porodično stanovanje, u višestambenu izgradnju.

Nakon što su nikle mnogobrojne zgrade, ova ulica je zahtevala potpuno drugačiji koncept i ambijent.

 Grad Novi Sad je prepoznao potrebe građana Grbavice i preko Uprave za građevinsko zemlјište i investicije izdvojio 93 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju ulice dužine 440 metara.

Pored toga, proširene su kolovozne trake, dodata parking mesta, urađena je zamena vodovoda i kanalizacije i ugrađena najmodernija led rasveta.

Verujem da će žitelјi Grbavice, biti zadovlјni što imaju lepo sređenu ulicu sa mnogo više parking mesta i bolјi ambijent za život.

Nastavlјamo ovakvim intenzitetom da investiramo u sve delove grada, jer je građevinska sezona u punom jeku. Želim da se zahvalim izvođaču „Put-invest“ koji je završio radove dve nedelјe pre planiranog roka – rekao je gradonačelnik Vučević.

Radovi su počeli u novembru 2018. godine, a obuhvatali su deonicu od Puškinove do Hopovske ulice u ukupnoj dužini od oko 440 metara i to u dve faze. Prvo je urađen deo Krilove ulice, od Hopovske do Tolstojeve, u dužini od oko 110 metara, dok je u drugoj fazi uređena deonica od Krilove do Puškinove ulice u dužini od 330 metara. Izgrađen je kolovoz širine 6 metara, obostrani parking, pešačke staze, a radovi su obuhvatili i prateću infrastrukturu - vodovodu i kanalizacionu mrežu, javno osvetlјenje kandelaberskog tipa, a postojeća nadzemna elektro-mreža zamenjena je podzemnom. Nastojalo se da se u što većoj meri očuva kvalitetno postojeće zelenilo.

Uklonjena se stabla koja su oštećena, deformisana ili sklona padu. U okviru parkinga, ostavlјene su površine za sadnju novog drveća koje će biti u skladu sa postojećim drvoredom. Prostor između parkinga i pešačke staze će takođe u narednom periodu biti ozelenjen.

POPULARNO