U Novom Sadu uskoro minimalni iznosi - koje će svaki stan morati da izdvaja za održavanje zdrade


Ti iznosi su do sada bili između 100 i 250 dinara

Svaki stan u Novom Sadu uskoro će imati utvrđeni minimalni iznos koji će stanari svakog meseca morati da izdvajaju za tekuće i investiciono održavanje zgrada, piše 021.rs.

Ove iznose stambene zajednice mahom već imaju definisane dogovorom sa upravnicima stambenih zajednica. Međutim, ti iznosi su do sada bili između 100 i 250 dinara, te će sada morati da budu viši.

Odbornici Skupštine grada na sednici 10. maja razmatraće i (verovatno) usvojiti predlog odluke o minimalnoj visini iznosa o tekućem održavanju zgrada i minimalnoj visini iznosa izdvajanja na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade.

Reč je o dva troška koji se obračunavaju po formuli koju je definisalo Ministarstvo građevinarstva, a potreba je koju propisuje Zakon o stanovanju i održavanju zgrada.

Prema ovoj odluci, svaki stan u zgradi bez lifta biće dužan da mesečno za tekuće održavanje izdvaja minimum 324 dinara, dok će stan u zgradi sa liftom tekuće održavanje plaćati 422 dinara.

Vlasnici garaža plaćaće dodatno i to još 195 dinara mesečno na već pomenute troškove, navodi se u predlogu odluke, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO