U Novi Sad stiže i nemački Boš, posao za 440 radnika - privatnici zainteresovani za Spens, javne garaže...


Dve velike strane investicije u Novom Sadu

Gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da je javni poziv za izbor privatnog partnera za Apoteku "Novi Sad" bio uspešan i da će detalje saopštiti sutra, dok će ugovor najverovatnije biti potpisan do juna.

Početkom 2021. premijum brendovi čokolade iz NS, stiže novi investitor, Aptivu treba još 900 radnika...


On je dodao da je stigla ponuda i za zakup Galenske laboratorije na pet godina. Vučević je istovremeno najavio da će javnosti u četvrtak saopštiti i rezultate neobavezujućih javnih poziva za gradnju javnih garaža i rešavanje problema energetske efikasnosti Spensa. Vučević je naveo da su se ovi pozivi pokazali uspešnim i da ima zainteresovanih privatnih lica, prenosi 021.rs.

Vučević je dodao da će istom prilikom saopštiti i detalje u vezi sa dolaskom dve strane investicije u Novi Sad, fabrike čokolade "Beri Kalebo" i mašinske fabrike "Boš".

Novi Sad dobija fabriku čokolade - Švajcarski gigant stiže, 50.000 tona početni proizvodni kapacitet


Gradonačelnik je dodao da ne očekuje nikakve probleme u vezi sa koncesijom Apoteke "Novi Sad", kao i za sve ostale pomenute investicije i poslove.

Vučević je dodao da je druga strana investicija dolazak nemačke kompanije "Boš" (Bosch) koja će sagraditi fabriku u radnoj zoni Sever IV, na privatnom zemljištu nedaleko od prostora gde je već sagrađena fabrika Lear, i tu će posao dobiti 440 radnika. Takođe, biće napravljen i razvojni istraživački centar za 50 inženjera, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

Novi Sad dobija fabriku čokolade - Švajcarski gigant stiže, 50.000 tona početni proizvodni kapacitet

POPULARNO