Šire se divlje deponije širom grada - godišnje na više od 12.500 lokacija


Na dnevnom nivou od 30 do 40 lokacija

JKP "Čistoća" apelovala je na Novosađane da ne odlažu krupni i kabasti otpad, šut i nameštaj na javnoj površini širom grada kao i na velikim, divljim, deponijama.

"Zbog rasprostranjenosti divljih deponija širom grada, u prethodnom periodu smo organizovali niz akcija sa pojačanim radom na njihovom uklanjanju.

Ujedno, pokrenuli smo i redovnu prolećnu akciju uklanjanja krupnog i kabastog otpada postavljanjem kontejnera za krupni otpad u svim delovima grada i prigradskim naseljima.

Molimo naše sugrađane da iskoriste ovu mogućnost i odlože sve što im nije potrebno.

Raspored kontejnera može se u svakom trenutku videti na sajtu Čistoće.

Pozivamo građane i da nas pozovu na broj telefona 0800 021 029 (poziv je besplatan) i iznajme kontejner od pet kubika ili da otpad odnesu na Gradsku deponiju, gde je prijem otpada besplatan.

Velike deponije uklanjamo organizovano, po nalogu Nadzornog organa i Komunalne inspekcije, pa molimo sugrađane da prostor gde su uklonjene velike divlje deponije održimo čistim a da sav otpad odnose na Gradsku deponiju gde je prijem otpada besplatan.

Godišnje uklanjamo divlje deponije sa više od 12.500 lokacija na teritoriji grada sa prigradskim naseljima.

Na dnevnom nivou reč je od 30 do 40 lokacija.

Količina smeća koja se u tom procesu sakupi je oko 900 kubika mesečno, dakle oko 11.000 kubika godišnje. Ovde se podrazumevaju i najmanje, od po nekoliko kubika, ali i one najveće, po više od 100 kubika smeća na jednoj lokaciji.

Redovno apelujemo na sugrađane da ne stvaraju deponije i da otpad odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana", navodi se u saopštenju Čistoće.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/JkpCistocaNoviSad

POPULARNO