Radovi kod Špica na Štrandu: Pesak na plaži će biti čist - vađenje 20.000 kubika mulja


U toku čišćenje 20.000 kubika mulјa

Radovi kod Špica na Štrandu, gde je u toku vađenje rečnog nanosa na ulazu u Dunavac, kod pojedinih Novosađana izazvali su zabrinutost da će pesak na plaži biti zamenjen muljem, ali nadležni za 021.rs navode da nema razloga za brigu.

Pokrajinska vlada je, po informaciji dobijenoj od Rečne flotile Vojske Srbije, nedavno izdvojila sedam miliona dinara da bi se očistio prolaz ka Dunavcu, kako bi mogli da prolaze brodovi i čamci, odnosno da se uspostavi normalan rečni saobraćaj.

U "Vodama Vojvodine" za 021.rs navode da je u toku čišćenje 20.000 kubika mulјa, a rok za završetak tih radova je sredina maja.

"Izvađeni materijal cevovodom se deponuje u maticu reke. Na zahtev i molbu "Gradskog zelenila" manja količina peska izbačena je u plićak Dunava, odakle će njihova mehanizacija pesak rasporediti po plaži i, ukoliko bude potrebe, ukloniti prljavštinu", kažu u "Vodama Vojvodine".

U "Gradskom zelenilu" za 021.rs navode da će pesak koji je prebačen iz Dunavca na obalu do početka sezone, 1. maja, biti raspoređen duž cele plaže, u dužini od 700 metara.

Portparol ovog preduzeća Ivan Nožinić kaže da se pesak čisti, kao i da se ne radi o dunavskom mulju.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO