Propao novi pokušaj da se nađe projektant atletskog stadiona i dvorane na NN


Sve je izvesnije da se ništa neće graditi pre 2020. ili 2021. godine

Grad Novi Sad ni iz trećeg puta nije uspeo da dobije projektanta budućeg sportskog centra na Novom naselju, saznaje 021.rs.

Javna nabavka je poništena jer ponuđači koji su se javili, nisu imali odgovarajuću dokumentaciju, pre svega nedostajale su im licence za projektovanje ili referentne liste.

Kako se može videti u odluci Komisije Uprave za građevinsko zemljište i investicije o zajedničkoj ponudi Šidprojekta i Seta iz Šida, beogradskih firmi "DB inženjering" i "Ceefor", kompanije "Centrala putna labaratorija" iz Veternika i novosadskih "Elsing group" i "Geopanonije", nedostajao je jedan ispravan dokumenat, dok je drugom ponuđaču koji su zajedno činili novosadski "Pro-ing", "Đorđe Bajilo arhitekte", "Metod ineženjering", "AG UNS arhitektonsko-građevinski institut", Geodetski biro "NS-geodet" i "Del-ing" i "Cepting" iz Beograda, nedostajao niz dokumenata.

Kada konačno UGZI nađe projektanta, prostor će biti sređivan tako da pre svega odgovara potrebama Atletskog kluba Vojvodina. Za sada iz lokalne vlasti nije bilo informacija ni procena koliko bi gradnja ovog sportskog kompleksa koštala, kao ni kada bi počela, ali kako ovi tenderi za projektovanje uporno  propadaju, sve je izvesnije da se ništa neće graditi pre 2020. ili 2021. godine, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

POPULARNO