Predstavlja Srbiju na svetskom takmičenju startapa i uči najmlađe programiranju (VIDEO)


Tu čast zaslužila je pobedom na nacionalnom takmičenju

Novosađanka Tanja Trobok predstavljaće Srbiju na Svetskom takmičenju kreativnih ideja u julu, sa svojom aplikacijom "Eny", koja najmlađe uči osnovama programiranja.

Tu čast zaslužila je pobedom na nacionalnom takmičenju za startape (Creative Business Cup Serbia).

"Jako sam uzbuđena što početkom jula predstavljam Srbiju na, kako ja to zovem, Evroviziji za startape u Kopenhagenu. Takmičiću se sa sedamdeset drugih kreativnih ideja i nadam se najboljem", kaže Tanja za 021.rs.

U Kopenhagen odlazi sa aplikacijom namenjenom deci koja hronološki objašnjava nastanak kompjutera i kompjuterskog jezika i tako najmlađima približava osnove programiranja.

"To je aplikacija koja govori o binarnom kodu koji je pretvoren u pričicu i o tome šta bi bilo da je kompjuter čovek, odnosno dečak. Prvi deo priče koji je sad izašao govori o dečaku Enijaku, odnosno Eniju, koji je beba i prati ga do njegove druge godine. To je dečak koji govori samo nulom i jedinicom i možete samo zamisliti kako su se njegovi roditelji iznenadili kada je on progovorio i rekao '0, 1'. Sada oni pokušavaju da razumeju svog dečaka i u tom procesu i mi učimo da Eniju kažemo kako se zovemo, koliko godina imamo i slično", objašnjava Tanja.

Pročitajte više >> izvor: 021.rs, foto: print sreen


POPULARNO