Položeno 17 kilometara pruge za velike brzine - radovi u tunelu iz četiri smera istovremeno


Radi se na otvorenoj pruzi i stanici u Sremskim Karlovcima

Izgradnja brze pruge između Beograda i Budimpešte predstavlja za Mađarsku izuzetno važnu investiciju i biće puštena u saobraćaj do 2023. godine, saopštilo je Ministarstvo finansija te susedne države povodom posete ministra finansija Mihalja Varge Pekingu.

Od 1. februara, kada je obustavljen železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada, radi se na otvorenoj pruzi i stanici u Sremskim Karlovcima. Nakon demontiranja pruge i kontaktne mreže, preduzeće „Startid” kao podizvođač u tom kapitalnom poslu koji je poveren kompaniji „RŽD internešenel”, počelo je izgradnju pothodnika za prolaz pešaka i biciklista ispod pruge prema Dunavu, budući da s prugama velikih brzina nema ukrštanja u nivou. Pothodnik će biti povezan s nekadašnjim Saveznim centrom za mehanizaciju i imaće, kako se navodi u planskoj dokumentaciji,  jednokrako armiranobetonsko stepenište i biće opremljeno kliznom platformom za transport ljudi s hendikepom.

Na delu pruge Beograd - Budimpešta od Stare Pazove do Novog Sada rekonstrukcija i modernizacija su uveliko u toku. U okviru tih radova do sada je položeno 17 kilometara pruge za velike brzine.

Kako Dnevnik saznaje od portparola „Infrastrukture železnice Srbije” Nenada Stanisavljevića, nakon završenog osiguranja iz­laznog i ulaznog preduseka tunela od klizišta, u aprilu 2018. godine počeo je iskop tunela, koji se sastoji od dvaju cevi, dugih po 1,1 kilometar.

– Iskop se obavlja s obe strane tunela i u obe tunelske cevi, što znači da se radovi u tunelu odvijaju iz četiri različita smera istovremeno – kaže Stanisavljević za Dnevnik.

– Izgradnju tunela čini primarna i završna konstrukcija. Primarna konstrukcija se obavlja u tri faze po vertikali. Zaključno s martom 2019. godine, iskop prve faze tunela završen je u dužini od 925 metara, druge faze u dužini od 600 metara i treće u dužini od 563 metra. Treća faza predstavlja iskop punog profila tunela, što znači da je kompletno probijeno ukupno 563 metra tunela u odnosu na njihovu ukupno dužinu, a nedavno je počela izrada završne konstrukcije tunela.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: anna-m. w., Pexels

POPULARNO