Početkom 2021. premijum brendovi čokolade iz NS, stiže novi investitor, Aptivu treba još 900 radnika...


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević održao je konferenciju
za novinare, govorio je i o prvoj investiciji u Jugoistočnoj Evropi kompanije ''Beri Kalebo'', odnosno o izgradnji fabrike čokolade u Novom Sadu.

- Dolaze sa investicijom od 50 miliona evra, zaposliće 100 lјudi, ali će i kooperante tražiti među domaćim privrednicima.

Početkom 2021. godine premijum brendovi čokolade i kakaoa će biti proizvedeni u Novom Sadu.

Novi Sad je bio konkurentan drugim gradovima iz Srbije i region, a ovu investiciju smo dobili zahvalјujući podršci predsednika Srbije i Vlade. Imamo najavlјen dolazak i nemačke kompanije ''BMTS'' koja proizvodi turbo kompresore za automobile i peta je u svetu po proizvodnji. To je investicija od 50 miliona evra, zaposliće 445 radnika, od toga 50 inženjera u njihovom istraživačkom razvojnom centru. Trebalo bi da budu smešteni pored fabrike ''Lir'' u radnoj zoni Sever četiri – istakao je novosadski gradonačelnik i dodao da dobre vesti stižu i iz ''Aptiva'', bivšeg ''Delfaja'' koji će zaposliti još 900 radnika.

- Ponosan sam na ove rezultate, na to što u naš grad žele da ulažu lideri u svojim oblastima i što nas vide kao dobro i sigurno mesto za ulaganje. Oni donose svoj novac, otvaraju radna mesta, plaćaju poreze, što će nam omogućiti da još više ulažemo u razvoj grada i bolјe uslove za život – zaklјučio je gradonačelnik Vučević i zahvalio se svojim saradnicima koji su stručno i operativno izneli pomenute, za Grad važne, projekte.

foto: Lucas Pezeta, Pexels

POPULARNO