Pejntbol kao u kanter strajku - Stara ciglana u Petrovaradinu našla novu namenu


10.000 kvadratnih metara fabrike koristi Pejntbol klub

Ciglana u Petrovaradinu, na Bukovačkom putu, samo je jedna od preduzeća koja je izgubila bitku sa tranzicijom, a od nje su ostale puste i oronule proizvodne hale i drugi napušteni i zapušteni objekati.

Ipak, mnogi ne znaju šta se krije iza njenih zidova. Pre četiri godine prostor od oko 10 hiljada kvadratnih metara nekadašnje fabrike koristi Pejntbol klub „Zona adrenalina“.

Izgledom podseća na porušene objekte u ratnoj zoni na Bliskom istoku što za igrače predstavlja poseban doživljaj. Njima je na raspolaganju ogromna proizvodna hala sa „tunelima“ koji su nekada služili kao peći za pečenje cigala, zakloni od cigala, betonskih i drvenih ploča, automobilskih guma, i „specijalni efekti“ dima...

„Standardna oprema za pejntbol su kombinezoni radi zaštite od udarca i prljanja, kuglice u boji napunjene biorazgradivom bojom koje imitiraju metke, maska bez koje je zabranjeno da se kroči na poligon, panciri za devojke ili mlađe kao dodatna zaštita, a svaka ekipa nosi prsluke različitih boja, jer se bez njih lako pobrkaju članovi ekipa“, pojašnjava predsednik Pejntbol kluba „Zona adrenalina“ Dušan Gakić za Dnevnik. „Nije potrebno predhodno iskustvo u rukovanju oružjem. Igrači se brzo i lako naviknu na to kako da precizno naciljaju protivnika i kako da rukuju puškama. Kuglice imaju domet od 20 metara, pa je idealan pogodak onaj s 10 ili 15 metara. Osim toga, s kolegama se pobrinemo da svi poštuju pravila i da igra bude bezbedna, pa s gornjeg sprata hale “sudimo” i upozoravamo igrače.“, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: John Miller, Pixabay, ilustracija

POPULARNO