Novi Sad u februaru posetili i gosti iz Tunisa, Irana, Argentine...


Tokom februara ukupno je u Novom Sadu boravilo
9.968 domaćih i stranih turista, što je, po podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, na istom nivou kao i prethodne godine.

Na osnovu podataka dobijenih od 28 hotela i devet drugih objekata za smeštaj, u naš grad je u februaru najviše turista došlo iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kine, Slovenije, Nemačke, Mađarske, Austrije, Rumunije i Bugarske.

Što se tiče noćenja, na osnovu istih podataka, najviše su ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Poljske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kine, Mađarske, Slovenije, Nemačke, Grčke i Rumunije. Kada su u pitanju turisti iz vanevropskih zemalja, najviše noćenja ostvarili su posetioci iz Kine, Sjedinjenih Američkih Država i Australije.

Najveći broj stranaca, koji su u prva dva meseca ove godine posetili info-centre Turističke organizacije grada Novog Sada (TONS) poreklom je iz Rusije, Kine, Turske, Nemačke, Hrvatske, Francuske, Slovačke, SAD, Australije i Španije.

Kako iz TONS-a saopštavaju, interesantno je da su Novi Sad u februaru posetili i gosti iz Tunisa, Irana i Argentine, a što se tiče naplate boravišne takse u februaru, primetno je da je 28 odsto, tačnije 2.549.065 dinara veća nego istog meseca lane.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO