Novi Sad krajem juna dobija novi bulevar - Sentandrejski put postaje bulevar


Dva kolovoza širine po sedam metara, s razdelnim ostrvom

Duž Sentandrejskog puta, odnosno budućeg novog bulevara, raspoređena je građevinska mehanizacija.

Putari asfaltiraju staze, a prašina, miris bitumena i buka mašina već duže su svakodnevica stanovnicima Klise, te željno iščekuju završetak nove moderne saobraćajnice.

Sentandrejski put predstavlja jedan od najznačajnih delova primarne mreže saobraćajnica u gradu, a budući da tuda prolazi mnogo vozila, kako ka gradskom, tako i vangradskom području, proširenje kolovoza, odnosno izgradnja novog bulevara, bilo je zaista neophodno, prenosi Dnevnik.

Novi Sentandrejski bulevar imaće dva kolovoza širine po sedam metara, s razdelnim ostrvom između, a u svakom smeru su predviđene po dve saobraćajne trake. Osim kolovoza, planirane su i obostrane pešačke staze, kao i jednostrane biciklističke.

Tamo gde prostorna ograničnja to dozvole, trebalo bi da budu parking-mesta. Planirana je i nova saobraćajna signalizacija koja će obezbediti kontinuiran protok, rekonstruisaće se servisne saobraćajnice, a tamo gde nedostaju, gradiće se nove. Duž novog bulevara, kao i na pristupnim saobraćajnicama, predviđena je nova javna rasveta.

Prvobitni rok za završetak radova bio je 210 kalendarskih dana, ali je zbog loših vremenskih uslova, kao i zbog kašnjenja u izmeštanju instalacija, pomeren za 108 dana, te bi gradnja novog bulevara trebalo da bude okončana 29. juna.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs, ilustracija

POPULARNO