Novi Mišeluk sa 9.000 stanovnika: Vrtić, škola, park, sportski tereni, bioskop, kružni tokovi...


Predviđeno je da ovaj deo Mišeluka naseli oko 9.000 građana

Vrtić, osnovna škola i sportski tereni samo su neki od planiranih projekata koji bi po planu detaljne regulacije (PDR), koji je trenutno na javnom uvidu, trebalo da budu realizovani na Mišeluku I, prostoru od 75 hektara koji trenutno čini uglavnom neizgrađeno građevinsko zemljište

PDR koji su gradski urbanisti stavili na javni uvid odnosi se na severoistočni deo Mišeluka koji se nalazi neposredno uz postojeće porodično stanovanje uz Ulicu Račkog u Petrovaradinu, a južno od jednokolosečne železničke pruge Petrovaradin-Beočin namenjene putničkom i teretnom železničkom saobraćaju, prenosi 021.rs.

Osnovna karakteristika ovog lokaliteta je komunalna neopremljenost koja se u PDR-u navodi kao jedan od najbitnijih razloga što dosadašnja planska rešenja nisu realizovana. Delovi lokaliteta na kojima se nalaze objekti za porodično stanovanje, a koji se uglavnom nalaze na obodnim pristupačnim pravcima, odlikuje bespravna gradnja.

Lokalitet će pre svega biti namenjen za porodično stanovanje, ali je u plan uključena i mogućnost poslovnih objekata. Prostor će biti podeljen na dve celine - jednu, namenjenu porodičnom stanovanju (severni i istočni deo) i drugu, namenjenu višeporodičnom stanovanju (središnji i južni deo).

U okviru prve porodične celine planiraju se sportsko-rekreativna površina, parkovske površine i opšte-gradski centar, namenjen bioskopu i biblioteci. Predviđeno je da ovaj deo Mišeluka naseli oko 9.000 građana, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO