Novi izgled Klise i Novog naselja: Novi bulevari i park - uređenje jezgra Podbare


Izgradnja i proširenje Sentandrejskog puta, tri velike investicije
na Novom naselju, uređenje jezgra Podbare, neki su od najvećih poslova koje (su)finansira Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

U razgovoru za Dnevnik v. d. načelnika Uprave Dejan Mandić najavljuje da će radovi biti završeni u roku, te da će potom pojedini delovi grada dobiti novi izgled.

- Ulica Bate Brkića trenutno je, posle Sentandrejskog bulevara, najveća investicija Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, vredna 370 miliona dinara s PDV-om.

Planirano je da se gradi 550 metara saobraćajnice bulevarskog tipa, sa dve kolovozne trake i obostranim parkinzima i zelenim pojasom. Time ćemo rešiti nered usled divljih deponija i ostalih komunalnih problema poznatih stanovnicima Tozinovca. Ono što je posebno bitno, jeste da će  ova investicija rešiti saobraćajne gužve na Novom naselju povezivanjem Futoškog puta i Bulevara vojvode Stepe. Time će se smanjiti gužve kod crkve, a saobraćaj ćemo potpuno rasteretiti kada uradimo nastavak Bulevara Jovana Dučića ka Veterniku - navodi Dejan Mandić.

- Novo naselje, ove i početkom sledeće godine, dobiće i novi park na više od  3,5 hektara i, s ove tri velike investicije, potpuno će izmeniti izgled. Izvođač radova za park je izabran i radovi su već počeli. Ulica Bate Brkića biće završena u roku, do kraja jula. Vrlo brzo počinjemo izbor najpovoljnijeg izvođača radova za nastavak Bulevara Jovana Dučića i nadam se da će do leta i tu početi radovi, koje finansiramo zajedno sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Vrednost ovog posla iznosi oko 238 miliona dinara. U programu uređenja građevinskog zemljišta predvideli smo i novac za rušenje zgrade „Autokoopa“ na Futoškom putu, koja je sada ruglo. U toku je projektovanje uređenja ovog dela Satelita, s novim saobraćajnicama pešačkim i biciklističkim stazama, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

Trećina gradskog budžeta za kapitalne projekte: Fazno uređenje celog centra - kreće od Pozorišnog trga

POPULARNO