Novi Bulevar Bate Brkića atraktivna lokacija: Nazire se izgled novog bulevara i novog dela grada


NN će se na još jednom mestu povezati s Futoškim putem

Izgled budućeg bulevara u produžetku Ulice Bate Brkića na Novom naselju jasno se nazire.

Postavljeni su ivičnjaci, humus za zelene površine i podloge za asfalt, dok betonske kocke za pešačke staze spremno čekaju ugradnju.

Lepo vreme pogoduje radovima, te oni teku po planiranom rasporedu.

Izgradnjom nove saobraćajnice, koja će presecati ulice Miloja Čiplića, Đorđa Krstića, Isidore Sekulić, Stevana Petrovića Brila, Živka Radovanovića i Stevana Hladnog, Novo naselje će se na još jednom mestu povezati s Futoškim putem.

Osim novog bulevara, rade se pristupne saobraćajnice.

Novi bulevar će imati po dve saobraćajne trake u svakom smeru, širine tri metra, i razdelno ostrvo između, koje će biti široko dva metra. U oba smera planirane su biciklističke staze širine dva metra,  pešačke širine tri metra, kao i kosi parkinzi i autobuska stajališta, a raskrsnice Futoškog puta i Ulice Bate Brkića i Futoškog puta i Anđe Ranković će biti četvorokrake.

Izgradnja saobraćajnice vre­dne 370 miliona dinara, koja će spojiti Bulevar vojvode Stepe i Futoški put, te znatno raste­retiti protok na Bulevaru Slobodana Jovanovića, posebno na raskrsnici oko crkve, jedan je od najznačajnijih ovogodišnjih projekata.

Rešenjem višedecenijskog problema – neuređenog i zapuštenog naselja poznatog pod nazivom Tozinovac ili Mali Satelit – očekuje se da će nov Bulevar Bate Brkića postati atraktivna lokacija za potencijalne investitore koji će tu graditi stambene objekte, rekao je za Dnevnik načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejan Mandić.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO