Nova sezona na Štrandu od 1. maja: Plaža će biti čista i spremna - u toku čišćenje 20.000 kubika mulja


Cena dnevne karte ostaje 50 dinara

U toku je čišćenje 20.000 kubika mulja koje bi znatno olakšalo prolaz brodova i čamaca, a kako navode u Vodama Vojvodine, rok završetka radova predviđen je za polovinu maja.

„Svi akteri koji su zatečeni na tom prostoru imaju potrebu za normalnom komunikacijom, ovaj deponovani materijal je to onemogućavao i upravo ćemo omogućiti normalan protok na tom delu Dunavca", kaže Slavko Vrndžić, direktor JVP „Vode Vojvodine".

Kod pojedinih sugrađana javila se zabrinutost da će pesak biti zamenjen muljem. Nadležni iz „Gradskog zelenila" navode da nema potrebe za brigom te da će plaža biti čista i spremna za početak kupališne sezone.

„Što se tiče peska, on će prvo biti ručno očišćen, a potom i mašinski. Gradsko zelenilo poseduje dve mašine za prosejavanje peska, naravno, ne samo pre sezone, nego i svakog dana pre otvaranja kapija Štranda, dakle pre 8 sati ujutru, svih 5 meseci, koliko traje kupališna sezona", kaže Ivan Nožinić, Gradsko zelenilo.

Štrand će za kupače biti otvoren 1. maja.

Cena dnevne karte ostaje 50 dinara, sezonska bez popusta 1345 dok će sa popustom za studente, đake i penzionere iznositi 850 dinara.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo