Nema dovoljno radnika: GSP angažuje omladinsku zadrugu i agenciju - za pranje autobusa


U ovom preduzeću nema dovoljno radnika koji bi prali autobuse

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" izdvojiće do dva miliona dinara kako bi za pranje autobusa platilo radnike angažovane preko omladinske zadruge i agencije.

Zadatak će biti da se ručno peru autobusi, da se ispiraju, kao i da se pere i briše njihova unutrašnjost, prenosi 021.rs.

Ugovor će se realizovati do iznosa od dva miliona dinara bez PDV-a. Da se voze u čistim autobusima građani će platiti po 3.300 dinara po autobusu. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, uslugom su obuhvaćena 202 autobusa.

Razlog zašto GSP daje novac za nešto što bi trebalo sami da obavljaju krije se u tome što u ovom preduzeću nema dovoljno radnika koji bi prali autobuse.

"JGSP 'Novi Sad' putem javne nabavke angažuje radnu snagu za pranje autobusa, a razlog za to je nedovoljan broj zaposlenih za navedeni posao. Na ovaj način su i ranije angažovani radnici, s obzirom na to da je na snazi zabrana zapošljavanja u javnim preduzećima, te da gradski prevoznik zbog odlaska vozača iz preduzeća od republičke Komisije traži isključivo saglasnost za nova zapošljavanja nosioca osnovne delatnosti", objašnjavaju u GSP za 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Pixabay

POPULARNO