Muzičko-baletska škola na Limanu: Ugrađeni prozori i vrata, uskoro enterijer... 250 manifestacija godišnje


Muzičku školu će pohađati 1.500 učenika, a Baletsku 600

Izgradnja Muzičko-baletske škole s koncertnom dvoranom na Limanu 3 početkom prošlog meseca ušla je u treću fazu radova, a trenutno je u pripremi dokumentacija za četvrtu.

Do sada je izidana čitava konstrukcija zgrade, ugrađena su vrata i prozori, a potrebno je još postaviti podove i pločice, nakon čega će se prionuti na opremanje enterijera.

Prema rečima direktorke Baletske škole Sanje Vučurević ulazi u Muzičku i Baletsku škola biće odvojeni, ali publici će na raspolaganju biti i glavni ulaz koji vodi u foaje (hodnik) do koncertne dvorane gde je predviđen graderober za publiku, prenosi Dnevnik.

- Na trećem spratu nalazi se veliki amfiteatar za nastupe orkestara, kao i još dve sale koje će služiti za javne časove - kazala je Vučurević. - Te sale vode na prostranu terasu, gde će biti smešten mali kafić za publiku. Ja sam zadovoljna ne samo izgledom škole, već i njenom funkcionalnošću i uslovima.

Posebno ističem značaj koncertne dvorane, koja će učenicima obe obrazovne ustanove omogućiti da steknu samopouzdanje na sceni. Sigurna sam da će izgradnja objekata, u kojem će se školovali vrsni umetnici, doneti novu eru u baletskoj umetnosti.

Planirani kapacitet Muzičko-baletske škole s koncertnom dvoranom je ukupno 2.100 učenika i 260 nastavnika, od toga Muzičku školu će pohađati 1.500 učenika, a Baletsku 600. Tako će u jednoj zgradi biti smeštene smeštene četiri škole: osnovna i srednja Baletska škola i osnovna i srednja Muzička škola.

Direktorka Muzičke škole “Isidor Bajić” Radmila Rakin-Martinović kazala je da će Novi Sad napokon dobiti pogodan prostor za umetničko obrazovanje đaka, a tu će se održavati i oko 250 manifestacija godišnje, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Pexels

POPULARNO