Iz Novog Sada otišla na razmenu studenata - i postala evropska šampionka


Tokom svog boravka u Litvaniji u okviru Erasmus+ programa
mobilnosti studenata, Simona Vrebalov, studentkinja Animacije u inženjerstvu FTN-a učestvovala je na litvanskom otvorenom državnom prvenstvu iz aerobne gimnastike i osvojila prvo mesto u konkurenciji timova iz čitave Evrope.

Simona je, zajedno sa još četiri koleginice iz Litvanije, činila tim studentkinja koji je na takmičenju "International LTU Open Aerobic Gymnastics Champioship 2019" predstavljao Univerzitet za tehnologije u Kaunasu (Kaunas University of Technology) gde je ona trenutno na razmeni.

Simona se od malena bavi različitim sportovima: gimnastikom, plesom, fitnesom, itd., a njen talenat nije ostao nezapažen ni tokom boravka na ovom litvanskom univerzitetu kada je svoje pauze od akademskih obaveza provodila u univerzitetskom sportskom centru. Tom prilikom treneri, koji su formirali i pripremali tim studentkinja za ovo prvenstvo, uvideli su njen potencijal i uputili joj poziv na kvalifikacije za poslednje slobodno mesto u timu.

Nakon što je bila odabrana i ušla je u trku za odabir najboljih aerobnih gimnastičarki u ravnopravnoj konkurenciji timova iz još 12 zemalja poput Velike Britanije, Francuske, Rusije, Estonije, Letonije, Kazahstana, Grčke, Belorusije, zajedno sa još četiri svoje koleginice, postala je prvakinja u ovom sportu.

Simona navodi da joj je celokupan boravak u Litvaniji preko programa mobilnosti studenata pružio jedno neverovatno životno iskustvo i ističe da joj je ovo trenutno najlepši period studiranja.

"Presrećna sam što sam imala priliku da proširim svoja znanja, da upoznam studente iz celog sveta, da otputujem na mesta na koja sam oduvek želela, pa čak i da nastavim da se bavim sportom dok studiram. Zahvalna sam KTU-u na podršci koju pruža studentima - sportistima", dodaje Simona, prenosi RTV.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Fakultet tehničkih nauka

POPULARNO