Isplaćuju se ulaganja u vrelovodnu mrežu - grejna sezona se završava 15. aprila


– Sistem daljinskog grejanja tokom ove grejne sezone radio
je pouzdano i stabilo, što je u najvećoj meri rezultat obimnih ulaganja i završenih poslova tokom građevinske sezone 2018. godine – rekao je za Dnevnik direktor JKP „Novosadska toplana” Dobrosav Arsović.

– I pohvale Novosađana, korisnika naših usluga, najbolji su pokazatelj da smo uspeli u nameri da kvalitet usluge podignemo na viši nivo. Broj havarija na vrelovodnoj mreži je znatno smanjen u odnosu na prethodne godine, a samim tim i broj prekida u isporuci toplotne energije za grejanje.

Podsećam na to da je odlukom Skupštine grada o snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sistema grada Novog Sada predviđeno da grejna sezona počinje 15. oktobra i završava se 15. aprila. Grejna sezona može trajati i duže, i to sve dok temperatura spoljnog vazduha tri dana uzastopno u 21 sat ne bude viša od 12 stepeni, ali ne duže od 3. maja.

Ulaganjima u automatizaciju tehničkog sistema „Novosadske toplane” postignut je efekat brzog otkrivanja kvara ili poteškoće u radu pa se havarije često otklanjaju i pre nego što korisnici osete da je došlo do bilo kakvog problema u radu, recimo pada temperature u objektima i stanovima. Prateći trendove razvijenih evropskih zemalja, pre svega skandinavskih, to JKP je počelo korišćenje nove, neinvazivne metode rane detekcije mesta curenja na vrelovodnoj mreži primenom Hydrocol-a 801.

– Građevinska sezona 2019. godine počela je na mestima gde radovi ne utiču na isporuku toplotne energije za grejanje, s obzirom na to da se na pojedinim lokacijama radilo i u vreme grejne sezone – kaže Arsović. – Rekonstrukcija dela vrelovodne mreže na Bulevaru cara Lazara završena je čak deset dana pre predviđenog roka. Tamo se radilo preko dva pešačka prelaza, u zoni raskrsnica s Puškinovom i Šekspirovom ulicom i u Bulevara cara Lazara s Balzakovom i Krilovom ulicom, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ri, Pixabay

POPULARNO