Inicijativa: Česme ponovo u centru i parkovima Novog Sada - izgradnja česmi na prometnim mestima


Cilj je izgradnja česmi na prometnim mestima

Učenici trećeg razreda Privatne gimnazije „Živorad Janković” predali su Komisiji za predstavke i predloge građana, na sednici održanoj u Skupštini grada, inicijativu pod nazivom „Česme ponovo u centru i parkovima grada Novog Sada”.

Kako su istakli u obrazloženju, cilj je izgradnja česmi na prometnim mestima i mestima povećane fizičke aktivnosti na teritoriji grada.

Po njihovim rečima, pružajući građanima svežu, besplatnu i bakterijski ispravnu vodu, rešiće se problem žeđi tokom vrućih letnjih dana, a česme će i ulepšavati grad. „S obzirom na to da je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, prihvatanjem te inicijative, Grad bi pokazao da podržava mlade i njihove inicijative”, naveli su dalje u obrazloženju, prenosi Dnevnik.

Predstavnica Skupštine stanara iz Ulice Modene 1 – Tanurdžićeve palate, predložila je da Grad pomogne u sređivanju spoljašnjeg izgleda njihove zgrade jer, kako je naglasila, poslednji put je okrečena pre 40 godina. Takođe je postavila pitanje zbog čega Zavod za zaštitu spomenika kulture ne reaguje na nesavesno postavljanje raznobojnih roletni, što narušava eksterijer te građevine koja je pod zaštitom.

Upravnik zgrade u Dunavskoj 23 obratio se Komisiji zbog problema u pasažu te zgrade, gde su, kako je rekao, behaton kocke polomljene, na pojedinim mestima i potpuno propale, pa je kretanje veoma otežano i nebezbedno. To je naročito izraženo noću jer u čitavom pasažu ne postoji osvetljenje. Po njegovim rečima, pošto se radi o centaru grada, što pre treba preduzeti konkretne mere da se otklone uočeni nedostaci.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net

POPULARNO