Do 2021. godine rekonstrukcija i stadiona Voše, 20.000 mesta: Srbija dobiija šest novih stadiona


U Srbiji će se u narednih dve godine nići novi fudbalski stadioni

Novi fudbalski objekti i postojeći koji će biti renovinari biće završeni do 2021. godine, poručio direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Do 2021. godine, u Srbiji će biti izgrađeno šest novih stadiona, dok će tri biti potpuno rekonstruisana, izjavio je praznično izdanje "Večernjih novosti" direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

On je najavio da će novi stadioni biti izgrađeni u Subotici, Loznici, Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu i Vranju, dok će objekti u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu biti rekonstruisani.

"Tih šest stadiona koji će kompletno izgrađeni imaće po 8.000 mesta, a tri stadiona planirana za rekonstrukciju do 20.000 mesta", precizirao je Blagojević.

Procenio je i da će cena izgradnje šest novih stadiona iznositi oko 1.500 evra po jednom mestu.

"U većini evropskih zemalja uobičajena cena pri izgradnji stadiona iznosi oko 3.000 evra po jednom mestu dok neki od najmodernijih stadiona u svetu koštaju i do 10.000 evra po mestu", rekao je Blagojević.

On je dodao da je u planu i rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde i Partizana, ali da to nije u nadležnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rs

POPULARNO