Čistoća opet apeluje: Ne odlažite otpad na javnim površinama


Godišnje uklone divlje deponije s više od 12.500 mesta u gradu

Budući da su Ekipe JKP Čistoća u prethodnom periodu uklanjale divlje deponije širom grada, iz tog preduzeća apeluju na sugrađane da ne odlažu krupni i kabasti otpad, šut i nameštaj na javnim površinama, ali ni na velikim improvizovanim deponijama.

Iz Čistoće podsećaju na to da oni godišnje uklone divlje deponije s više od 12.500 mesta u gradu i prigradskim naseljima, odnosno s 30 do 40 lokacija dnevno. Mesečno se tako sakupi oko 900 kubika, to jest godišnje oko 11.000.

Gradska Čistoća divlje deponije uklanja po nalogu nadležnih organa i Komunalne inspekcije, a iz tog preduzeća mole sugrađane da im pomognu da uređen prostor, na kojem su bile improvizovane deponije, ostane čist, te da sav otpad odnose na Gradsku deponiju, jer je odlaganje smeća tamo besplatno. Osim toga, u toku je prolećna akcija uklanjanja krupnog i kabastog otpada i kontejneri za tu vrstu smeća postavljeni su po mesnim zajednicama širom grada i prigradskih naselja, pa iz „Čistoće” apeluju na građane da iskoriste akciju i reše se starog nameštaja, sanitarija, šuta i sličnog otpada.

Raspored kontejnera moguće je pogledati na sajtu www.cistocans.co.rs.

Iako iz Čistoće redovno apeluju na sugrađane da ne stvaraju deponije i otpad odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to, u tom preduzeću ističu da još uvek ima nesavesnih građana, koji se ne obaziru na upozorenja i ugrožavaju okolinu.

Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana, naglasili su nadležni iz JKP Čistoća.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija

POPULARNO