Ukinute opštine Novi Sad i Petrovaradin : "Podela nije dobro rešenje"


Postojale do sada samo na papiru

Skupština grada usvojila je novi Statut, kao i pojedine druge odluke, bez veće rasprave, jer deo opozicije bojkotuje zasedanja.

Izmene Statuta su u osnovi donele ukidanje opština Novi Sad i Petrovaradin, koje su i postojale do sada samo na papiru.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da se on ne zalaže za podelu Novog Sada na opštine, jer bi se time još više zakomplikovalo donošenje pojedinih odluka na lokalnom nivou i da primer Niša pokazuje da podela na opštine nije dobro rešenje.

On je dodao i da su ostale izmene bile u osnovi tehničke prirode. Većih primedbi na predložene izmene nije bilo, osim što je odbornička grupa Dosta je bilo ukazivala na to da će izmene Statuta omogućiti da se nekim javnim komunalanim poslovima bave i privatna lica. Ipak, predstavnici vlasti su podsetili da je i to usklađivanje sa postojećim zakonima, prenosi 021.rs.

Kako je deo opozicije bojkotovao, vladajuća većina je bez većih problema usvojila odluke, tako i  nekoliko urbanističkih planova, kao što je plan Salajke, koji u osnovi dozvoljava dalje podizanje spratnosti, tako što će umesto kuća nicati zgrade pretežno od četiri ili pet spratova, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO