U Sremskim Karlovcima štampani dnevnici otišli u istoriju


Klasični štampani dnevnici su u Osnovnoj školi „23. oktobar“
u Sremskim Karlovcima otišli u istoriju, a njihovo mesto zauzeli su elektronski, takozvani e-dnevnici.

Po rečima direktorke karlovačke osmoletke Vesne Čolić, koja je na toj dužnosti od početka ove školske godine, od 3. septembra 2018. u upotrebi su bile obe vrste dnevnika, što je iziskivalo više angažovanja i bilo dupliranje posla, ali to paralelno vođenje dokumentacije je bilo neminovno, pre svega zbog bojazni da li će to signal interneta moći da podrži.     

– U februaru je stiglo obaveštenje Ministarstva prosvete da se može preći samo na vođenje elektronskog dnevnika, što nas je obradovalo – kaže za Dnevnik Vesna Čolić.

– Na sednici Nastavničkog veća doneli smo odluku da arhiviramo plave dnevnike i dalje nastavimo samo s elektronskim. Bilo je malo otpora na početku, ali se sada sve sleglo. Trebalo je, zapravo, malo vremana da prođe da se kolege naviknu na novi sistem rada.

U toj školi na digitalizaciju, odnosno uvođenje informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT) se mnogo polaže. To se ogleda kroz nastojanje da se obezbedi savremena oprema i ojačaju kapaciteti usavršavanjem nastavnika i stručnih saradnika, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Pexels

POPULARNO