Sredinom leta - novi bulevar Bate Brkića: Nova Satelitska pijaca, zelenilo, 800 novih stanova


Radovi će uticati i na izmenu rasporeda na pijaci u budućnosti

Izgradnju saobraćajnice u produžetku ulice Bate Brkića, koja traje od novembra prošle godine, prati uređenje Satelitske pijace. Sve to utiče na svakodnevno funkcionisanje stanovnika Satelita.

Lokali su završeni, a trenutno se radi razvodni ormar, vodovodne cevi, postavljanje vodomera i izlivnih mesta za česme, što bi trebalo da bude gotovo do polovine ili kraja sledeće nedelje.

Ukinuto je i 15 obeleženih mesta, namenjenih za izdavanje za kamionsku prodaju, kažu u Tržnici.

"Ruše se ti lokali što gledaju na bočnu ulicu, i otprilike jedan i po red tezgi, u stvari dva kratka reda i deo dugačkog reda i normalno vitrine. Mi smo spremili tezge za zakupce koji će tu izgubiti svoje mesto, i oni imaju pravo prvenstva da biraju na onom slobodnom delu tezge. Mi smo vitrine obezbedili, čak se nadamo da će stići nove, da nećemo postavljati stare vitrine ispod nadstrešice. Danas i ovih dana je samo u toku razvođenje struje", kaže za RTV Dušan Bajić, direktor JKP "Tržnica".

Novoizgrađena saobraćajnica imaće dve kolovozne, sa po dve saobraćajne trake po smeru. Osim radova na putnoj i podzemnoj infrastrukturi, biće izgrađeni parkinzi, pešačke i biciklističke staze, dva autobuska stajališta, a predviđeno je i postavljanje nove javne rasvete i ozelenjavanje, navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije. Završetak radova značiće i rešavanje problema sa deponijom u blizini pijace, dodaju građani.

S obzirom na dinamiku, očekuje se da će radovi, čija je vrednost 370 miliona dinara, biti gotovi sredinom leta.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo


U Gradskoj upravi smatraju da će realizacijom investicije ceo kvart biti atraktivniji budućim investitorima, koji će želeti da grade višeporodične stambene objekte u blizini nove saobraćajnice.

Osim toga, navode i da će izgradnjom produžetka Ulice Bate Brkića, kao i planiranih objekata, doći do kompletne rekonstrukcije kvarta za oko 800 novih stanova, za oko 2.000 stanovnika.

POPULARNO