Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na Mundobasketu


Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u D grupi Svetskog
prvenstva u Kini, sa selekcijama Italije, Filipina i Angole, odlučeno je danas na svečanoj ceremoniji žreba u kineskom gradu Šenženu.

Svetski šampionat se održava od 31. avgusta do 15. septembra u Kini. Srbija će utakmice prve faze igrati u gradu Fošan.

Reprezentacija Srbije počeće takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kini utakmicom D grupe protiv Angole 31, avgusta.

Sledeći protivnik naše selekcije je tim Filipina 2. septembra, a poslednju utakmicu u prvoj fazi takmičenja Srbija igra protiv Italije 4. septembra.

Na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će se igrati u osam kineskih gradova, učestvuju 32 selekcije koje će žrebom biti podeljene u osam grupa po četiri.

Posle prve runde, po dve selekcije idu dalje i formiraju četiri nove grupe. Dakle, ukoliko prođe u drugi krug, Srbija će ući u grupu sa dva najbolja tima iz grupe C, gde se takmiče Španija, Portoriko, Iran i Tunis, sa kojima će formirati J grupu. Bodovi iz prve runde se prenose, a posle dva nova kola, po dve selekcije igraju četvrtfinale.

Slede eliminacione runde, sve do borbi za medalje koje su zakazane za 15. septembar. Svetsko prvenstvo daje sedam učesnika Olimpijskih igara – po dve najbolje selekcije iz Amerike i Evrope i po jednu iz Afrike, Azije i Okeanije.

izvor, foto: kss.rs

POPULARNO