Socijalni stanovi na Novom naselju gotovi do novembra


U Kisačkoj završeni, tehnički prijem zgrade nije

Izradnja petospratnice s 27 stanova za socijalno ugrožene građane, u Ulici Momčila Tapavice bb na Novom naselju, počela je u februaru i do sad je izbetonirana ploča u prizemlju, prenosi Dnevnik.

Na početak gradnje čekalo se više od pet godina, budući da je pre dobijanja građevinske dozvole trebalo izmeniti urbanističke planove.

Objekat, čiju izgradnju finansira Stambena agencija grada Novog Sada, trebalo bi da bude završen u novembru ove godine.

Za građevinske radove zadužena je beogradska firma „M-enterijer gradnja”, a projektovanje je povereno novosadskom „ADS energokonceptu”.

Petospratnica čija je gradnja u toku, trebalo bi da ima 2.053,86 kvadrata bruto površine i predviđeno je da bude deo kompleksa zgrada s ukupno 173 stana i više 12.000 kvadrata. S obzirom na to da je reč o kompleksu sa šest lamela, planirana je gradnja u nekoliko faza, koja bi mogla trajati nekoliko godina. Prosečna veličina stanova biće 50 do 60 kvadrata, a oni će, nakon što Grad formira komisiju, biti dodeljeni socijalno ugroženim građanima.

Iako je prva faza izgradnje kompleksa u toku, još uvek nije poznato kada bi mogla početi gradnja drugih delova.

Ne bi trebalo zaboraviti da zgrada u Ulici Momčila Tapavice nije jedina u kojoj su stanovi namenjeni socijalno ugroženim kategorijama, i da je pre gotovo tri godine završen stambeno-poslovni objekat u Kisačkoj 55, međutim, ti stanovi još uvek nisu dobili vlasnike.

Iako su građevinski radovi u Kisačkoj završeni, tehnički prijem zgrade nije, a nije sproveden ni konkurs za dodelu stanova.

Inače, taj objekat ima suteren, prizemlje, četiri sprata i potkrovlje, a izgrađeno je ukupno 35 stanova površine od 35 do 70 kvadrata, odnosno tri jednosobna, 12 dvosobnih, tri dvoiposobna i 17 trosobnih stanova. Osim toga, u prizemlju zgrade su tri lokala, kao i garaža u suterenu.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO