Smeće pored puta postaje deponija - u neposrednoj blizini dečjeg igrališta


Najviše ga ima u neposrednoj blizini dečjeg igrališta

Količina smeća u ulici Marka Oreškovića u Sremskoj Kamenici, stalno se uvećava.

Najviše ga ima u neposrednoj blizini dečjeg igrališta, a najveću zaslugu za to imaju neodgovorni pojedinci, koji smeće ne odlažu na za to predviđena mesta.

Smeće pored puta, koje, kako kažu stanovnici Sremske Kamenice, preti da postane prava deponija, ne samo da je ružna slika tog dela grada, već otežava i kretanje po trotoaru, a za decu koja se igraju na igralištu je posebno loš primer.

Kako su potvrdili za RTV u Mesnoj zajednici, na njihov poziv, Gradska čistoća izašla je na teren i očistila deo ulice Marka Oreškovića, ali je drugi i dalje neočišćen.

"U toku prethodne nedelje, odnosno u četvrtak sakupljen je rasut komunalni otpad u delu ulice Marka Oreškovića. Takođe, sakupljen je rasput komunalni otpad u ulici Majora Tepića i Sonje Marinković. Moram da napomenem da predmetne ulice nisu u sastavu našeg programa redovnog održavanja javne higijene", ističe Danijela Jankov, potparol JKP "Čistoća".

Gradska čistoća nastaviće radove narednih dana, kada bi građani mogli da očekuju potpuno raščišćavanje ulice. To ne znači da se smeće neće ponovo stvarati, a iz tog preduzeća kažu da je moguće postaviti kontejner na zahtev mesne zajednice. Do tad je na građanima kojima smeće smeta, da sami rešavaju to pitanje, i da primerom pokazuju šta znači odgovorno ponašanje i život u zajednici.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: RitaE, Pixabay 

POPULARNO