Prolećna akcija uređenja pijaca u Novom Sadu


U akciji je angažovano 28 radnika iz službe higijene

Sa prolećem kreću radovi i na novosadskim pijacama.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica" akciju uređenja počeli su na Najlon pijaci i ona će trajati nekoliko dana.

U okviru uređenja, uklanja se krupan otpad, obavlja se mehaničko i sanitarno pranje pijačnih platoa, snabdeva se novim kantama za smeće, a vrši se i dezinsekcija, deratizacija i dezinfekcija.

Akcija uključuje uređivanje svih pijaca u Novom Sadu, i po jedne u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici.

"U akciji je angažovano 28 radnika iz službe higijene, pored toga još nekoliko vozača koji povremeno pripomognu i uskoče kad zatreba. Angažovana je kompletna mehanizacija, tu su kamioni, tu su traktori, čistilice, korpe za uklanjanje svega onoga što ostane posle zime", kaže Dragan Šćepanović, pomoćnik direktora za investicije i održavanje JKP "Tržnica", prenosi RTV.

Iz "Tržnice" poručuju da se na Najlon pijaci svake nedelje posle 15 časova prikupi od 15 do 20 kubnih metara presovanog otpada, koji ostane posle vikenda, a koji ostave prodavci i kupci.

"Apelujem na građane da pogledaju šta ostavljaju iza sebe", kaže Šćepanović.

Prolećna akcija uređenja pijaca, pored čišćenja, obuhvata i uređenje zelenih površina, a sve sa ciljem stvaranja boljih uslova kako za zakupce, tako i za kupce.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO