Prava zima se završila - sa snegom krajem januara: Natprosečno toplo i u martu


Dnevne temperature daleko iznad nule

Meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljko Todorović rekao je za RTS da se prava zima završila sa snegom krajem januara.

U Srbiji će u nekim mestima biti slabog jutarnjeg mraza, ali će dnevne temperature biti daleko iznad nule, kaže Todorović.

Todorović je rekao da je prava zima završila sa snegom krajem januara, a u februaru smo imali za 3,5 ili četiri stepena višu prosečnu temperaturu u odnosu na višedecenijske vrednosti.

"Nastavlja se natprosečno toplo i u martu. Biće još po Srbiji u nekim mestima slabog jutarnjeg mraza ali će dnevne temperature biti daleko iznad nule, tako da nema prave zime", rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, u višim planinskim predelima može biti pomalo snega. Na Kopaoniku i Staroj planini ima metar snega, podseća Todorović.

"U tom smislu narednih sedam do deset dana veoma promenljivo vreme, natprosečno toplo. Dan, dva, tri maksimalna temperatura će biti dvadesetak stepeni, pa onda pad za sedam-osam stepeni, jednodnevno, dvodnevno zahlađenje. Nešto malo kiše. Ne bi trebalo da bude ozbiljnih padavina", kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, sledeće sedmice očekuju se malo niže maksimalne dnevne temperature, odnosno neće prelaziti 20 stepeni.

izvor: rts.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO