Poznati po izgradnji mostova, stadiona... Kineske kompanije zainteresovane za velike projekte u Vojvodini


Na Forbsovoj listi “500 najuspešnijih kompanija sveta“

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević sastao se danas sa delegacijom kineske kompanije China Metallurgical Construction Engineering Group Co.Ltd. (CMCC), koja je predstavila svoje potencijale i interes da proširi poslovanje u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u R. Srbiji i AP Vojvodini.

CMCC je ćerka kompanija građevinsko–inženjerske firme China Metallurgical Group Corporation, koja se nalazi na Forbsovoj listi “500 najuspešnijih kompanija sveta“.

U Srbiji je trenutno angažovana na projektu rekonstrukcije železare u Smederevu i zainteresovana je za šire učešće u projektima koji su u domenu njenog poslovanja.

Ta kompanija poznata je po realizaciji velikih saobraćajnih infrastrukturnih projekata, izgradnji mostova i olimpijskih stadiona, te postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Potpredsednik Milićević i generalni direktor CMCC, Đa Džiciang, u razgovoru su ocenili da su dobri politički i privredni odnosi Kine i Srbije, stabilna osnova za veće učešće kineskih kompanija na domaćem tržištu.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

foto: ilustracija, Julian Paolo Dayag, Pexels

POPULARNO