Popusti i do 80 posto: Sajam knjiga u Novom Sadu od 5. do 11. marta


Najjeftinije knjige koštaće svega 49 dinara

Sajam knjiga u Novom Sadu biće održan od 5. do 11. marta, a ekskluzivni gosti biće francuska spisateljica Anjes Marten Ligan i italijanski pisac Dijegode Silva.

Na priredbama posvećenim književnoj i likovnoj umetnosti i obrazovanju nastupiće više od 150 izlagača iz 13 zemalja.

Posetioci na Novosadskom sajmu moći će da se sretnu sa Sinišom Ubovićem, Marijom Jovanović, Urošem Petrovićem, Milošem Petkovićem, Jelenom Mitrović, Miroslavom Kusmukom, dr Neletom Karajlićem, Simonidom Milojković, Nikolom Đuričkom, Aleksandrom Gatalicom i brojnim drugim piscima čijisu izdavači, izlagači na Sajmu knjiga.

Izlagači će odobravati popuste do čak 80 posto.

Najjeftinije knjige koštaće svega 49 dinara, a brojne su i one od 100 do 250 dinara. Povodom 8. marta, biće odobreni dodatni popusti za žene, a izlagači pripremaju i poklone za dame.

Neće izostati ni poznati programi kao što su "Dani Laze Kostića" sa više od 140 programa, "Evropski fejsbuk pesnički festival", "Bukil fest" (Festival ilustracije knjige), "Dani ruske kulture", "Obeležavanje jubileja", "Dani biblioteka i bibliotekara", "Akreditovani seminari".

Biće dodeljene nagrade "Laza Kostić" najuspešnijim autorima i izdavačima između dva Sajma, priznanje za izdavački poduhvat, nagrada za dečju književnost, kao i specijalnenagrade, ove godine i u kategoriji prevod dela i priznanje "Zaharije Orfelin".

Tu je i Sajam obrazovanja na kome će ove godine biti prisutno 14 novosadskih srednjih škola.

Učenici završnih razreda osnovne škole imaće uvid u ponudu školovanja u Švajcarskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, kao i u privatnim srednjim školama u Srbiji.

Nastup svih fakulteta Novosadskog univerziteta i tri naučna instituta, uz ponudu fakulteta državnog i privatnog sektora iz cele zemlje i visokoobrazovnih institucija iz Švajcarske, Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Španije, Slovenije, Slovačke, Rusije, Crne Gore, Republike Srpske, omogućiće budućim studentima da se lakše opredele za nastavak školovanja.

Izložba umetnosti „Artekspo" okupiće umetnike i omogućiti predstavljanje umetničkih galerija i pojedinaca.

"Geometrija u slikarstvu vojvođanskih Slovaka" naziv je tematske izložbe koja će biti postavljena u Auli Novosadskog sajma, a biće izložena dela dva dobitnika nagrade „Sava Šumanović"- Mire Brtke i Rastislava Škuleca, kao i Jozefa Klaćika, Marijana Karavle, Danijele Triaške i Emilije Valentikove.

Novosadski sajam će na izložbi „Artekspo" 21. put dodeliti nagradu „Sava Šumanović" za izuzetne domete ostvarene u likovnoj umetnosti.

Za 7. mart najavljen je Sajam zapošljavanja, a organizatori očekuju oko 80 učesnika koji će ponuditi više od 2.500 radnih mesta.

izvor: Tanjug, agencije, foto: David Fagundes, Pexels

POPULARNO