Polumaraton u Novom Sadu - izmene trasa na linijama 1, 6, 7A, 7B, 8, 11A, 11B, 12 i 13


U nedelju s početkom u 11 časova

Jedna od zaštitnih gradskih manifestacija Novosadski polumaraton održaće se u nedelju s početkom u 11 časova za kada je zakazan start sa Trga slobode, gde će biti i cilj.

Pored glavne trke na 21,097 km, učesnici će se nadmetati i u štafetnom polumaratonu, trci zadovoljstva (6 km), frtaljmaratonu (10,5 km), deonici za srednjoškolce, osnovce, a tradicionalno će se održati i trka poletaraca na 200 m, kao i puzeća trka beba (4 m).

Za sada je prijavljeno 1.214 trkača iz 22 zemlje.

Dolazi nam 105 stranaca iz raznih delova sveta, od Sjedinjenih Američkih Država, preko Japana, do Rusije.

Učestvovaće, već tradicionalno i pripadnici žandarmerije i Vojske Srbije – izvestio je novinare na konferenciji Milan Dolga, predsednik Izvršnog odbora Novosadskog polumaratona.


JGSP Novi Sad obaveštava korisnike usluga prevoza da će zbog održavanja polumaratonske trke u nedelju, 24. marta, u vremenu od 10:45 do 14:00 časova doći do privremene izmene autobuskih trasa na gradskim linijama 1, 6, 7A, 7B, 8, 11A, 11B, 12 i 13.

LINIJE 1 i 8
Autobusi na Limanu 2 iz Fruškogorske ulice skretaće desno u ulicu Narodnog fronta, zatim desno na Bulevar oslobođenja, odakle će skretati desno na Bulevar cara Lazara do Fruškogorske ulice i dalje će nastavljati postojećom (redovnom) trasom.
Vreme do sledećeg polaska autobusi će izdržavati na stajalištu Narodni front – Fruškogorska.

LINIJE 7A i 7B
U oba smera autobusi će umesto Bulevarom patrijraha Pavla saobraćati ulicama Futoški put, Futoška, Cara Dušana, Bulevarom cara Lazara, Balzakovom do Narodnog fronta, odakle će nastavljati redovnom trasom.

LINIJE 6, 11A, 11B i 12
Autobusi neće saobraćati za vreme trajanja polumaratonske trke.

LINIJA 13
Umesto Bulevarom Evrope autobusi će u smeru Detelinara-Univerzitet saobraćati ulicama Futoška, Cara Dušana, Bulevarom cara Lazara do Bulevara oslobođenja, odakle će skretati desno u Fruškogorsku ulicu do stajališta Narodnog fronta-Fruškogorska.

U smeru Univerzitet-Detelinara autobusi će od raskrsnice Bulevar oslobođenja/Bulevar cara Lazara saobraćati redovnom trasom.

Okretanje na Limanu obavljaće se tako što će sa Bulevara cara Lazara desnim skretanjem autobusi ulaziti u Fruškogorsku ulicu, zatim će saobraćati Ulicom Narodnog fronta i Bulevarom oslobođenja do Bulevara cara Lazara, odakle će nastavljati postojećom (redovnom) trasom.

Vreme do sledećeg polaska autobusi će izdržavati na stajalištu Narodni front – Fruškogorska.

NA IZMENJENIM DELOVIMA TRASE LINIJE 1, 8 i 13 KORISTIĆE SE POSTOJEĆA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.

izvor: dnevnik.rs, foto: facebook.com/novisad.marathon

POPULARNO