Novi Sad dobija nove mostove: Tunel kroz Petrovaradinsku tvrđavu, iz tunela liftom - spajanje sa kejom u NS


Sa mosta bi se ulazilo u tunel, a iz tunela liftom na Tvrđavu

Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je da će Novi Sad u narednim godinama dobiti dva nova mosta preko Dunava, kao i ekskluzivno stambeno naselja na prostoru između Mosta slobode i Šodroša.

Prvi čovek Novog Sada je, govoreći o mostovima, spomenuo budući most između Šodroša i Sremske Kamenice, koji predstavlja nastavak Bulevara Evrope, a drugi je most između keja sa novosadske strane i Petrovaradinske tvrđave.

Sa mosta bi se ulazilo u tunel, a iz tunela liftom na Tvrđavu.

"Taj most bio bi nešto potpuno novo. Koristili bi ga isključivo pešaci i biciklisti, bio bi opremljen mobilijarom, ispustom, da možete da sedite, provodite vreme na reci. Sa njega bi se direktno ulazilo na Tvrđavu, odnosno u tunel, iz tunela direktno liftom na Tvrđavu. To bi bila prava turistička atrakcija za grad, praktično bismo spojili kej sa Petrovaradinskom tvrđavom. To je nešto o čemu smo do sada mogli samo da sanjamo. Mislim da ćemo tokom ove godine imati idejno rešenje. Pričali smo sa našim i svetskim arhitektama, raspisaćemo konkurs da dobijemo najbolje rešenje, da pitamo struku, eminentne stručnjake i da dobijemo najbolji most. To bi bila jedna revolucija, da napravimo pešačko biciklistički most sa direktnim ulazom u Petrovaradinsku tvrđavu", naveo je Vučević.

izvor: Tanjug, 021.rs, agencije, foto: Pexels

Novi Liman - umesto Brodogradilišta i kasarne: Novo luksuzno naselje uz Dunav od pola milijarde evra?

Produžetak omiljenog šetališta: Novi Sad dobija pešački most i hotel - na ušću Kanala u Dunav

POPULARNO