Navijači Voše traže Sednicu skupštine - Uprava napolje: Preti ne samo stečaj, nego i gašenje Kluba


Najvijači Vojvodine izdali su saopštenje
koje prenosimo u celosti i bez izmena:

Navijači, simpatizeri i poklonici FK Vojvodine se ovim putem obraćaju javnosti i medijima kako bi izrazili svoju zabrinutost za svoj Klub, za sve ono što se dešava od kako je aktuelna uprava preuzela rukovođenje Klubom. Mi nismo samo zabrinuti, u svakom od nas se može prepoznati razočarenje a verujemo da su mnogi i besni i revoltirani, svi mi jasno kažemo UPRAVA NAPOLJE.

Opšte je uverenje da oni koji su izabrani vode Klub nedomaćinski, zapravo stiče se utisak da ga vode ali da kao da ne žele da ostanu u njemu. Neprofesionalizam koji pokazuju a koji se prepoznaje na svim nivoima u Klubu iritira zdrav razum. Obećanja koja smo slušali zadnjih godinu i po dana ne samo da su iznevererna nego su pokazala koliko su ljudi koji vode Klub daleko od onog što se očekuje od njih. Uprava Kluba je pokazala potpuni amaterizam, nesnalaženje ni u jednoj od uloga koje su im poverene.

Rezultati koje pokazuje prvi tim su samo posledica nezainteresovanosti aktuelne uprave i sa pravom sumnjamo u njihove motive. Da li su to kuloarske priče, da li su do nas ali i šire javnosti stigle istinite informacije o finansijskim aranžmanima koji u najmanju ruku mogu da se nazovu skandaloznim. Navijači, simpatizeri i poklonici FK Vojvodine u tome vide da je finansijska stabilnost toliko ugrožena da preti ne samo stečaj, nego i stvarno gašenje Kluba. Sa pravom se pitamo šta se zapravo dešava sa finansijama Kluba, zašto je tekući račun uglavnom blokiran. Da li da verujemo zluradim komentarima da je krah veoma blizu.

A kadrovska politika. Gde tu početi sa onim što svi mi Vojvodinaši, ne znamo ni kako bi smo se izrazili ne razumemo:

• da se perspektivni golman Ilić pušta iz Kluba, golman koji je dosegao do mlade reprezentacije
• da se samo u jednom prelaznom roku dovede ni manje ni više nego 17 fudbalera
• da se u toku jedne godine promeni 7 trenera, apsurd u profesinalnom fudbalu
• da je prisutan nepotizam
• da se zapošljavaju oni koji su tužili naš Klub
• da omladinska škola nema profesionalne ugovore

Spisak potpune diletantnosti je predugačak, a najbolji primer je stanje terena na Stadionu Karađorđe, teren ili bolje reći livada jer svako ne ispunjava fudbalske standarde.

Svesni smo da su članovi Uprave u prošlosti pokazivali naklonost prema drugim klubovima ali smo verovali da ih je tradicija i veličina FK Vojvodine privukla da se preuzmu tako odgovorne i časne funkcije. Pokazali su ipak da ne samo da ne vole naš Klub nego se ponašaju kao da imaju za cilj sistematsko uništavanje 105. godina duge tradicije.

Poseban strah je prisutan da se nastavkom ovakve prakse može dovesti u pitanje podrška koju FK Vojvodina ima od Grada Novog Sada pa i od generalnog sponzora Srbija gasa, za koje verujemo da su najzaslužniji što se slavno ime FK Vojvodine nije precrtalo sa spiska najznačajnijih institucija koje ima Republika Srbija.

Zbog svega iznetog smo pokrenuli inicijativu da utičemo na članove Skupštine FK Vojvodina da svojim potpisima sazovu Sednicu skupštine FK Vojvodina kako bi se preispitao legitimitet ove Uprave, direktora koje su izabrali, svakog odbora koji su formirali, pa i legitimitet predsednika Kluba.

Navodi se u saopštenju navijača Voše.