Kasni novi Sentandrejski bulevar - rok produžen za još 108 dana


Gradnja produžena za još 108 dana, odnosno do 29. juna

Gradnja Santandrejskog puta nije završena u previđenom roku do 13. marta i produžena je za još 108 dana, odnosno do 29. juna, saznaje 021.rs.

Osnovni razlog za kašnjenje u radovima i produženje roka za skoro četiri meseca je to što je posao stajao veći deo decembra, ceo januar i skoro ceo februar, za šta su u obrazloženju zahteva za produženje roka navođeni različiti razlozi.

Sentandrejski most u potpunosti rekonstruisan - u subotu se pušta u saobraćaj (FOTO)


Kako se vidi u aneksu ugovora, u koji je 021.rs imao uvid, izvođač je uveden u posao 16. avgusta prošle godine, a do prvih kašnjenja dolazi mesec i po dana kasnije, odnosno početkom oktobra i nastavilo se narednih meseci na više lokacija zbog izmeštanja gasnih instalacija za koje je bio zadužen DP "Novi Sad Gas", elektro instalacija što je bilo u nadležnosti EPS-a, kao i telekomunikacionih kablova u nadležnosti Telekoma.

Zbog radova na ovim instalacijama izvođač radova koji proširuje saobraćajnicu naveo je da je izgubio 60 dana, ali mu je priznato samo 28 dana kašnjenja, jer je za to vreme mogao da obavlja druge poslove. Ostatak od 80 dana produžetka je dobijeno time što je UGZI prihvatio da izvođač radova zbog nepovoljnih vremenskih uslova 80 dana nije mogao da radi.

izvor: 021.rs, foto: arhiva, ilustracija

Sentandrejski most u potpunosti rekonstruisan - u subotu se pušta u saobraćaj (FOTO)

POPULARNO