"Kamenička ada ekstremno atraktivna, Ribarac komplikovan - novi most neće biti nimalo jeftin"


Ribarsko ostrvo nije dobro uređeno

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će ove godine biti urađen idejni projekat za izgradnju mosta koji će spojiti Liman i sremsku stranu, a uporedo sa tim biće urađen i idejni projekat za pešačko biciklistički most, koji će spojiti novosadski kej i Petrovaradinsku tvrđavu.

"Izgradnja mosta preko Dunava i spajanje na petlju oko Sremske Kamenice i dalje na autoput Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica, predstavlja finalnu fazu obilaznice oko Novog Sada. Taj most neće biti nimalo jeftin, jer će morati ranije da se podiže, pre vodenog ogledala", rekao je Vučević prilikom posete gradskoj plaži Štrand, gde je u toku čišćenje korita Dunava od mulja i rečnog nanosa.

Na pitanje novinara da li će biti uređeno Ribarsko ostrvo, gradonačelnik je rekao da je taj posao "komplikovan zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa, nelegalnih splavova, uzurpacije..."

"Kamenička ada ekstremno je atraktivna, mnogo tema tu možemo otvoriti. Ribarsko ostrvo, nažalost, u ovom trenutku osim atraktivnog položaja nije dobro uređeno", kaže Vučević.

izvor: agencije, foto: Pok Rie, Pexels, ilustracija