Investicija u znanje: Stipendije za 64 darovita studenta


Od osnivanja, Fond je dodelio ukupno 1. 224 stipendije

Znanje, trud i želja za obrazovanjem, neće ostati neprimećeni, poruka je Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata, mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu.

Ove školske godine, Fond stipendira 64 najbolja novosadska studenta.

Investicija u znanje donosi najbolje kamate, u svakom smislu, a za stipendiste Fonda, ta investicija donela je ne samo stipendiju, već i lični razvoj i zadovoljstvo postignutim.

Ova stipendija svakako znači, ne mogu da kažem da mi je ona podsticaj za dalji uspeh, zbog toga što mi novac nikad nije bio motivacija za uspeh, ali je svkako jako lepo znati da postoji neko ko zna da nagradi uspeh rekao je za RTV jedan od onih koji će dobijati pomoć.

Mesečni iznos stipendije je 17.000 dinara, a jedan od uslova za dobijanje, bio je da svi učesnici u konkursu imaju prosek iznad 9.

Poruka ovog Fonda je da se trud isplati, da se rad vrednuje i da jednostavno svakom mladom čoveku studentu ili naučnom radniku to bude podsrtek za dalje i da jednostavno svako od njih dobije poruku da je to nešto što niko ne može da im oduzme.

Naš cilj je da negujemo radoznalost, njihovu odvažnost, da imaju neiscrpnu želju za sticanjem znanja i da razvijamo tu jednu zdravu ambiciju, jer zdrava ambicija razvija ličnost, gradi duh, i pomaže tim mladim ljudima da istraju u svemu onome što žele da postignu, poručuju iz fonda.

Od osnivanja, 1992. godine, Fond je dodelio ukupno 1. 224 stipendije.

Iako je ovaj finansijski podstrek uvek dobrodošao, za razvoj darovitih, neophodan je i onaj nematerijalni, na svakoj lestvici u obrazovanju.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net

POPULARNO