I na Fruškoj gori iznajmljivanje kuća na dan - sa bazenom i do 400 evra


Najjeftinije iznajmljivanje kuće je oko 100 evra

Premda kod nas kratkoročno izdavanje kuća nije popularan biznis, pa ni unosan, koliko u svetu, u Novom Sadu i okolini se od pre dve-tri godine može pronaći nekoliko njih koje se mogu iznajmiti na dan, dva ili više.

Kako prenosi Dnevnik, uglavnom su na Fruškoj gori i izdaju se po cenama između 100 i 400 evra po danu, a najam važi 24 sata.

Kako kaže direktorka agencije „Real House nekretnine” Sanja Rafajlović za Dnevnik, cene variraju u zavisnosti od tipa nekretnine, broja osoba koje će u kući boraviti, ali i namene iznajmljivanja.

– Najjeftinije iznajmljivanje kuće je oko 100 evra, kada dođe između  četiri i šest osoba da se opuste, naprave roštilj ili se porodično okupe, a najskuplje je za dvadesetak osoba koje dolaze na „tim bilding”, proslavu firme ili tome slično – kaže Sanja Rafajlović i dodaje da su tada cene između 300 i 400 evra zbog rizika, jer čim je veći broj ljudi u kući, veća je i verovatnoća da se nešto ošteti ili desi.

Obavezan je  depozit između 100 i 200 evra, koji se, ako sve bude u redu, vraća zakupcima kada izlaze iz nekretnine. Za kuće na Fruškoj gori uvek se traži da imaju bazen. To je biznis za koji ne može da se kaže da je baš unosan jer je aktivan tri meseca, eventualno četiri. Kuće se izdaju uglavnom tokom juna, jula i avgusta, ali ne svakodnevno, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: bruce mars, Pexels

POPULARNO