Građani zagađuju i svoju najbližu okolinu - Sakupljeno preko 30 džakova smeća na Detelinari


Najviše je uklonjeno paklica od cigareta, opušaka

Više od šezdeset džakova smeća prikupljeno je u akciji Zelenih brigada u Novom Sadu i Beogradu, koja je održana četvrtu nedelju zaredom.

Na Detelinari, ispred stare robne kuće, zatim u ulicama Milenka Grčića, Braće Mogin i Orlovića Pavla sakupljeno je tridesetak džakova smeća, a najviše je uklonjeno paklica od cigareta, opušaka, raznog papirnog otpada.

"Zapanjujuće je koliko nesavesni građani zagađuju svoju najbližu okolinu. Posebno nas je zapanjila činjenica da su divlju deponiju smeća napravili u dvorištu jedne napuštene kuće u ulici Orlovića Pavla. Međutim, ohrabruje podatak da nam se u akcijama čišćenja pridružuje sve više građana. Ovaj put su nam u čišćenju pomogli građani Detelinare i Bulevara oslobođenja", kaže Slobodan Cvetković, predsednik novosadskog odbora Zelene stranke.

U akciji čišćenja na Novom Beogradu najviše je pronađeno pikavaca i folija od namirnica, kao i psećeg izmeta. U Zelenim brigadama navode da će se narednih nedelja u akciju čišćenja uključiti ekipe iz preko deset gradova i opština u Srbiji.

izvor: 021.rs, foto: Zelena stranka

Na Detelinari prostor prepun smeća - postao svakodnevni prizor